Online Mindfulness

Gratis Online Mindfulness


Meld je aan via onderstaande contactformulier en ontvang je ticket voor de sessie!


Waarom gratis? In eerste instantie was de aanleiding de corona. Dit is mijn manier om een positieve bijdrage te leveren in deze kwetsbare en moeilijke tijd.Nu achteraf kan ik zeggen dat het leuk was en ook een mooie manier om kennis te maken met meditaties en aandacht in het hier en nu te krijgen.


Afstand nemen en schuilen bij je zelf

Schuilen bij jezelf. Heerlijk. Dat klinkt fijn! Een veilige thuisbasis, altijd en overal. Ongeacht de afstand met de ander, jij hebt een plek die je kunt vertrouwen. Die afstand met de ander is nu, door alle beperkingen, duidelijk aanwezig. En dus ben je meer op jezelf aangewezen, op jouw veilige haven. Maar hoe doe je dat, schuilen bij jezelf?


Zelf ervaar ik deze rust als een kadootje en geniet er met volle teugen van. Ik realiseer me nu nog meer, dat ik een bevoorrecht mens ben doordat ik langgeleden heb geleerd om te mediteren en veel persoonlijk onderzoekswerk heb verricht. Ik ben er in getraind om in stilte en rust te genieten, omdat ik bij mezelf kan schuilen. Ik realiseer me dat dit voor veel anderen niet zo hoeft te zijn. Daarom wil ik je de komende tijd meenemen om meer gemak bij stilte en rust te ervaren. En er wellicht zelfs van te gaan genieten.


Wat is Mindfulness

Mindfulness gaat over ‘het bewust aandacht geven aan het moment, zonder hierover te oordelen’.
Opmerkzaam zijn over gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties en de fysieke omgeving op een accepterende manier. Je doet een verkenning in je zelf en daarmee breng jij jezelf naar het hier en nu.
Wat levert het op?
Mindfulness is een aandacht training, waarmee een houding van alertheid getraind wordt. Het geeft stressreductie. Negatieve gedachten verminderen. Het verhoogd je concentratie en focus.
In het nu leven geeft heel veel rust. Waarom zorgen maken voor morgen als je toch niet precies weet wat er morgen gaat gebeuren?
Om bewust en regelmatig momenten voor het nu te kiezen heeft al snel een positief effect.


Waarom is Mindfulness toch moeilijker dan je denkt!
Het leven in het hier en nu wordt gewoonweg bemoeilijkt door jouw geschiedenis. Door Mindfulness oefeningen te doen, kom jij je geschiedenis tegen en ruim je het een beetje op. Piekeren over de toekomst heeft haar oorsprong in de geschiedenis en niet in het hier en nu. Daarom wordt Mindfulness in het begin vooral onder begeleiding gedaan.


Praktische informatie:


Datum:

Indien er een lockdown van de overheid komt, activeer ik deze lessen


Tijden: 

  • 9.00 uur tot 10.00 uur

        Inloop vanag 8.45 uur

        of eerder als het

        onbekend is.

Kosten:

  • Gratis

       

Begeleider:   

Caroline Boenink