Supervisie

Supervisie leert u bewuster en effectiever te handelen in werksituaties. 

  • Werkt u met mensen?
  • Bijvoorbeeld in de zorg, het onderwijs of management van een organisatie?
  • Wilt u specifieke problemen in uw beroep aanpakken?
  • Of wilt u zich verder ontwikkelen in uw functie?

Dan is supervisie een zeer effectieve manier van begeleiding.

 

Supervisie staat voor persoonlijke ontwikkeling
Met supervisie ontwikkelt u zich persoonlijk in uw werk. U leert van werkervaringen en geeft deze (nieuwe) betekenis. U leert te reflecteren op uw eigen werk en krijgt daardoor inzicht in uzelf, uw werkstijl en de effecten daarvan op anderen. Het zelfstandig leren van ervaringen staat centraal. Dat zorgt ervoor dat u blijft leren van uzelf, ook na de supervisietijd.

 

Hoe werkt het 1
Ik begeleid volgens een vaste, beproefde methodiek.
We starten met een intakegesprek en aan het begin van het traject stellen we samen de leerdoelen vast. Die vormen de leidraad voor de rest van het traject. Een supervisietraject vraag om inspanning van coach en cliënt. Om dat te onderstrepen sluiten we een overeenkomst waarin we schriftelijk de wederzijdse afspraken vastleggen. Als de organisatie waarvoor u werkt de opdrachtgever is, dan sluiten we een overeenkomst tussen u, de organisatie en mij.

U bepaalt zelf de inbreng. Alle onderwerpen zijn gericht op uw eigen functioneren in uw eigen werksituatie. We besteden ruime aandacht aan het handelen, de belevingen, de intenties, de opvattingen en het referentiekader. Na elk gesprek schrijft u thuis een reflectieverslag. Dat is een goede manier om wat we besproken hebben goed te laten bezinken.

 Het draait erom dat u uw leerdoelen haalt. Dat toetsen we dan ook gedurende het hele traject.
Tot slot evalueren we de leerdoelen en het supervisietraject. Eventueel ook met de opdrachtgever. Over de inhoud van de gesprekken praten we in dat geval niet. Dat blijft tussen medewerker en coach. Over de voortgang op procesniveau praten we wel.

Supervisie kunt u individueel doen, of in een groep van maximaal 4 personen. Het traject omvat 10 of 15 gesprekken. Individuele supervisie duurt 1,5 uur per keer, groepssupervisie 2 of 2,5 uur. De gesprekken plannen we een keer per 2 á 3 weken. Dat geeft de ruimte tussentijds in de praktijk te oefenen en te leren.

 

Kwaliteitswaarborg
Ik ben geregistreerd bij de LVSC en ben daardoor gehouden aan de door de LVSC opgestelde gedragscode. Studenten supervisiekunde kunnen bij mij voorsupervisie doen. 

Bent u geïnteresseerd? Ik nodig u uit om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Bel voor informatie of een vrijblijvende afspraak met 06-23433706. Of stuur een e-mail: info@carolineboenink.nl

Referenties Referenties Hee Caroline nog bedankt voor de heerlijke dag! Was een bijzondere ervaring en heel fijn relax.... Is zeker niet de laatste keer geweest. (Anouk) Bekijk alle referenties Caroline Boenink Persoonlijke ontwikkeling,
teamontwikkeling en
herstart bij ziekteverzuim
adres

gsm
e-mail
Stikkenweg 21
7021 BN Zelhem
06-23433706
info@carolineboenink.nl