Over Caroline

Boerentempel

Praktijk Caroline Boenink

Ik ben Caroline Boenink; gecertificeerd coach en supervisor en gespecialiseerd in gezondheid van mens en organisaties. Samen met mijn gezin woon ik op een prachtige boerderij in Zelhem.

 

De basis van mijn werk

Ik help mensen en organisaties hun eigen kracht te vinden en zichzelf te zijn. Niet altijd een gemakkelijk traject, maar het levert je zoveel op. Als je weet wie je bent, waar je voor staat en als je jezelf kunt en durft te zijn, heb je een stevige basis om gewenste veranderingen echt waar te maken.

Mijn kernwaarden

Ieder volwassen mens is verantwoordelijk voor zijn leven. Vanuit deze verantwoordelijkheid  is er  zorg voor jezelf, je lijf en hoe je in het leven staat. Gezondheid, zelfgenezing, eigen-wijsheid (intuïtie), verbinding, openheid,  groei, meesterschap, daadkracht, veerkracht, trouw, liefde en humor zijn waarden die in mijn overtuiging zitten. Vanuit deze waarden kijk ik naar mezelf, naar clienten en naar organisaties.


Ervaring

Na mijn managementstudie ben ik gaan werken in de gezondheidszorg. Als manager keek ik vooral naar de mens achter de functie. In goede en in slechte tijden. En zo keek ik ook vanuit mijn hart naar de organisatie. Wat heeft een afdeling of organisatie nodig, wat wil de afdeling zijn om gezond te functioneren. Allerlei management- en organisatiemodellen mogen er zijn, bieden zeker structuur en is een mooi houvast!  Ik ben mij gaan specialiseren in het hartsegment van mens en organisaties. De schraalheid in dit segment heeft mij geraakt en heeft veel meer aandacht nodig. Om medewerkers  en organisaties beter te kunnen begeleiden, ben ik gerichte studies gaan volgen. Na 16 jaar was het tijd voor een volgende stap in mijn carrière en ben een eigen praktijk begonnen.

 

Werken in een inspirerende omgeving

Mijn ervaring in de zorgsector en mijn leefsituatie heb ik dichter bij elkaar gebracht door de natuur en de boerderij in te zetten bij begeleidingstrajecten. Een unieke en een zeer effectieve combinatie waarin mensen en teams weer bij zichzelf komen en vandaaruit weer een vertrekpunt vinden. Mijn ambacht, omhuld door de zachtheid en het geduld van de natuur leveren bijzondere momenten op. 

 

Kwaliteitswaarborg

Ik ben aangesloten en geregistreerd bij de LVSC (Landelijke Vereniging voor Supervisoren en Coaches). Dit lidmaatschap waarborgt de kwaliteit van mijn dienstverlening.  Voor mij is het belangrijk dat ik ergens getoets kan worden, het geeft transparantie. Voor mijn eigen deskundigheidbevordering vind ik zelf motivatie.


Mijn missie

‘Ik wil de wereld een beetje mooier en gezonder maken door mensen en organisaties te helpen bewuster en vanuit het hart te leven - zowel privé als zakelijk.’

 

Door mijn eigen leven, werkervaring en studies heb ik veel geleerd over het leven en waar sleutels van het leven liggen.  Ik wil dit graag delen en ben er van overtuigd geraakt dat het de wereld een beetje mooier en gezonder maakt.  

Doordat je met jezelf verbonden bent, vind je ook verbinding met anderen. Het bijzondere is dat dit evenzo voor organisaties geldt. 

In mijn werk ga ik opzoek naar jou eigenheid of de eigenheid van de organisatie. Wie ben jij in wezen. Wie is de organisatie in wezen. Het is paradoxaal: de eenvoud opzoeken is erg ingewikkeld.