Verschijnselen burn-out of overspannenheid

Het onderkennen van een burn-out of overspannenheid door de verschijnselen serieus te nemen is van groot belang. De verschijnselen beginnen meestal vaag. Het is daarom lastig stil staan bij de klachten of liever gezegd toe geven dat er wat aan de hand is. Veel mensen hebben in hun leven geleerd lichaamsignalen te negeren, schamen zich ervoor of hebben er oordelen over. Ze hebben bijvoorbeeld geleerd sterk te zijn, niet te klagen of het stom te vinden moe te mogen zijn. Er lijkt dan zo’n stemmetje te komen van ”stel je niet aan, morgen is het over, ik werk mij er wel door heen, ik vind mijn werk gewoon te leuk, etc.”.

 

Burnout verschijnselen

De verschijnselen van een burn-out of overspannenheid variëren van vermoeidheid, grieperig, concentratieproblemen, vergeetachtigheid, slaapproblemen, piekeren, negativisme, harder werken en meer fouten maken, gedragsverandering, cynisme, sexuele problemen etc. De verschijnselen zijn niet eenmalig maar komen sneller terug en/of duren langer.

Het feit dat u nu deze informatie zoekt op het internet geeft al aan dat er iets aan de hand is, anders dan normaal. Uw lijf weet het en sta nu eens stil bij de volgende vragen:

  • Zit u lekker in uw vel?
  • Wat maakt het voor u belangrijk om door te gaan zoals u doet?
  • Welke lichamelijke klachten of signalen zijn voor u de grens om te zeggen: zo kan het niet verder. Of anders gezegd hoe erg mag het worden? Probeer het zo concreet en exact mogelijk aan te geven.
  • Welke type mens bent u? Harde werker, geen klager, rationeel ingesteld of juist gevoelig en sterk gericht op de omgeving ?
  • Vind u uw zelf de moeite waard?
  • Durft u hulp te vragen?
  • Voor wie houdt u de huidige situaties in stand?

 

Herkent u zichzelf hierin en beantwoord u veel vragen met nee of vindt u het moeilijk de vragen te beantwoorden? Ik kan u hierbij helpen en vertel u graag over de manier waarop ik werk en het positieve resultaat ervan. Bel met 06-23433706 of stuur een e-mail naar info@carolineboenink.nl.

 


Aanhef
Dhr.
Mvr.
Voorletters
Achternaam *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Vraag of opmerking *
Velden met een * zijn verplicht

Referenties Referenties Hee Caroline nog bedankt voor de heerlijke dag! Was een bijzondere ervaring en heel fijn relax.... Is zeker niet de laatste keer geweest. (Anouk) Bekijk alle referenties Caroline Boenink Persoonlijke ontwikkeling,
teamontwikkeling en
herstart bij ziekteverzuim
adres

gsm
e-mail
Stikkenweg 21
7021 BN Zelhem
06-23433706
info@carolineboenink.nl